Onderwerp: Interview

18 juli 2023 - Mark van Gameren

“Door de inzet van VirtueleThuiszorg krijgen cliënten hun eigen regie terug”

Sinds een aantal maanden werken we in de Verpleging & Verzorging samen met MobileCare, ontwikkelaar van VirtueleThuiszorg. Dit is een dienst die bestaat uit slimme innovaties en digitale hulpmiddelen die naast de reguliere zorg kunnen worden ingezet. VirtueleThuiszorg ondersteunt zowel de zorgvrager, de zorgverlener als de mantelzorger bij de dagelijkse zorg. Hierdoor kunnen cliënten zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis wonen.

Lees verder
12 januari 2023 - rstzorg

Spil in de zorg

Geplaatst in:

Met thuiszorg kun je het verschil maken in het leven van mensen. Daarom doet Karin van Milligen haar werk bij de Reformatorische Stichting Thuiszorg (RST) met veel plezier. “Juist in moeilijke omstandigheden wil je iemand die niet alleen rekening met je achtergrond houdt, maar die je ook begrijpt.”

Lees verder
8 oktober 2020 - Geen Auteur

“Ik ben bang dat ik mijn verstand kwijtraak”

Geplaatst in:

Dementie komt van het Latijnse woord ‘dementia’, wat ‘zonder geest’ betekent. En zo ervaren mensen het ook. De man raakt zijn vrouw kwijt, hoewel ze nog leeft. De vrouw raakt zichzelf kwijt. Het glipt tussen haar vingers door. Met hulp van anderen wordt geprobeerd het leven draaglijk te maken. Een blik op een verdrietige, machteloze reis. “Ik voel geen liefde meer. Dat vind ik zo erg.”

Lees verder