"Deze eerste dagen vergeet ik nooit meer"

Kraamzorg

Zorg, advies en hulp tijdens een bijzondere periode in je leven

Huishoudelijke hulp

Ondersteuning waardoor u kunt genieten van een woonomgeving die op orde blijft

Verpleging en verzorging

Zorg waardoor u zolang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen

Zorg zoals jij het wenst voor jou en de baby


Het is een bijzondere tijd voor je! Je bent in blijde verwachting. Misschien krijg je over een poosje je eerste kindje. Misschien komt er een broertje of zusje in het gezin. Een mooie en spannende periode waarin je samen vooruit kijkt. Juist in deze maanden tref je alle voorbereidingen voor de gezinsuitbreiding. Er valt veel te regelen: van behang voor het babykamertje tot de keuze voor het geboortekaartje. En wat heel belangrijk is: wie zorgt de eerste dagen na de bevalling voor de baby, voor jou en het gezin?

De kraamverzorgenden van RST Zorgverleners helpen je graag. Je zult ontdekken dat er een professionele kraamverzorgende in het gezin komt. Op deze pagina's lees je alles wat je wilt weten over kraamzorg.

De kernboodschap voor de kraamzorg van de Brancheorganisatie Geboortezorg wordt door RST Zorgverleners onderschreven. Deze kernboodschap is onderverdeeld in vijf onderdelen en luidt als volgt:

'Kraamzorg is noodzakelijke en toegankelijke zorg. Het zorgt voor een veilige start, voor gezondere kinderen en moeders, richt zich op de zelfredzaamheid van ouders en voorkomt dure zorg nu en later’.
1.Kraamzorg is noodzakelijke en toegankelijke zorg
2.Kraamzorg zorgt voor een veilige start
3.Kraamzorg zorgt voor gezondere kinderen en moeders
4.Kraamzorg richt zich op de zelfredzaamheid van ouders
5.Kraamzorg voorkomt dure zorg nu en later
Lees hier meer over deze kernboodschap.

Een van de zorgverzekeraars, Achmea, heeft kwaliteitsonderzoek uitgevoerd onder de verschillende zorgverleners. RST Zorgverleners scoort een 9,4! Klik hier voor de presentatie van het onderzoek.

Gezond gedrag is bij een zwangerschap natuurlijk extra van belang. Klik hier voor meer informatie over het programma Slimmer Zwanger. Dit is een initiatief van Erasmus Medisch Centrum. RST Zorgverleners draagt dan ook geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van het programma.

Misschien ben je ook wel benieuwd wat er precies wel en niet vergoed wordt aan kosten rondom zwangerschap. Independer heeft een vergoedingsoverzicht per verzekeraar gemaakt voor kraamzorg en bevallen in het ziekenhuis zonder medische noodzaak. Hierin is eenvoudig te zien hoe dit bij jouw zorgverzekering geregeld is. RST Zorgverleners is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de overzichten.

 

Kiezen voor kraamzorg met een reformatorische identiteit

We horen zwangeren weleens zeggen dat het niet uitmaakt van welke kraamzorgorganisatie je kraamzorg krijgt. “En zeker niet wanneer je je eerste kindje verwacht.” Wij denken van wel.

De kraamtijd is een blijde, maar ook kwetsbare periode voor jou en je gezin. Er verandert in korte tijd veel in jullie leven. Een kraamverzorgende met dezelfde achtergrond is dan van groot belang. Deze achtergrond is merkbaar in de gesprekken die jullie samen hebben; het herkennen van elkaar, juist in de dingen die onuitgesproken blijven en aangevoeld worden. In het bijzonder wordt dit ervaren als er in een kraambed  zorgen zijn. Dan is dit van grote  waarde. Het is voor de kraamverzorgende vanzelfsprekend dat je man op zondag naar de kerk wil gaan en dat er op deze dag zo min mogelijk huishoudelijke taken worden uitgevoerd. Je hoeft dit niet uit te leggen.

Wanneer er andere kinderen in je gezin zijn, is het fijn dat de kraamverzorgende met hen bidt en uit de Bijbel leest tijdens de maaltijd. Of dat ze bijvoorbeeld helpt met het aanleren van een psalm voor school. Ook dat ze luistert naar indringende vragen rondom zwangerschap en geboorte die kinderen kunnen stellen.
Het is fijn dat alle dingen dan gewoon doorgaan zoals jij gewend bent. Op die manier kun je extra genieten van je kraamweek.

De keuze voor identiteitgebonden zorg is een vanzelfsprekende keuze. Het is een vertrouwd idee!

Tijdens je zwangerschap of de kraamtijd heb je soms hulpmiddelen, zoals bedverhogers nodig. RST Zorgverleners heeft hiervoor een overeenkomst met Medipoint afgesloten. Medipoint levert hulpmiddelen door heel Nederland. Via dit formulier kunnen de hulpmiddelen aangevraagd worden.

 

Klik op onderstaand plaatje om de folder direct te downloaden

  

 

 

  

 

Contactinformatie

 Bevallingslijn:
 0342 - 40 54 54

 24/7 bereikbaar!

 

 Alarmnummer bij
 technische storingen:
 020 - 51 60 130
 

Telefoonnummer
Kraamzorg:

 0342 - 40 54 55
 
 E-mailadres:
 inschrijvingen@rstzorg.nl