Dementiezorg

Mensen met dementie hebben veel structuur, toezicht en ondersteuning nodig in de dagelijkse activiteiten. In het begin van de ziekte gaat het voornamelijk om geheugenstoornissen. Naarmate de ziekte vordert, verliest iemand met dementie steeds meer de regie over zijn eigen leven en ook de dagelijkse handelingen worden steeds moeilijker. Ruim 70% van de mensen met dementie woont thuis en wordt verzorgd door hun naaste familie en/of omgeving, de zogenaamde mantelzorgers.

Het is belangrijk dat thuiswonende cliënten, hun familie en hun mantelzorgers een vast en vertrouwd aanspreekpunt hebben. Iemand die langdurig beschikbaar is en verdiepte kennis heeft van dementie en de mogelijkheden voor behandeling, zorg en begeleiding.

Casemanagers dementie

RST Zorgverleners biedt deze begeleiding. Dit wordt gedaan door onze casemanagers dementie. Deze verpleegkundigen zijn speciaal opgeleid om advies te geven en te ondersteunen in de omgang met dementie en de gevolgen ervan in het dagelijks leven. Verder helpen zij om de weg te vinden in de ingewikkelde wereld van zorg en welzijn, het regelen van zorg en het bieden van emotionele begeleiding.

Op dit moment werken er vier casemanagers dementie bij RST.


Claudy Jansen
Werkgebied: Rijssen, Staphorst en Urk


Annemarie Koelewijn
Werkgebied: Oosterwolde, Oldebroek, Doornspijk, Nunspeet, Elspeet, Uddel, Ermelo en Putten


Marianne Brokking
Werkgebied: Nijkerk en Barneveld


Betty van Eck
Werkgebied: Ede, Veenendaal, Rhenen en Neder-Betuwe

Kom ik in aanmerking voor een casemanager?

Is de diagnose dementie eenmaal vastgesteld, dan komt u in aanmerking voor de ondersteuning van een casemanager dementie. Ook bij het vermoeden van dementie kunt u een beroep doen op de casemanager.

De casemanager is er niet alleen voor mensen met dementie, maar ook zeker voor hun mantelzorgers. Of het nu om een luisterend oor gaat of het adviseren bij lastige keuzes, de casemanager begeleidt en ondersteunt de mantelzorgers. Op die manier zorgen we er samen voor dat uw naaste met dementie beter en langer thuis kan wonen.

Financiering casemanagement dementie

Casemanagement wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Vaak is wel een diagnose dementie nodig voordat we de betreffende zorg kunnen verlenen.

Casemanagement dementie aanvragen

Wilt u een aanvraag doen voor een casemanager dementie? Maakt u dan gebruik van het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Een van onze casemanagers dementie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ja, ik wil casemanagement dementie aanvragen bij RST Zorgverleners.
Vul het aanmeldformulier in via onderstaande button.