Dementiezorg

Dementie, het zet de wereld op zijn kop. Ruim 70% van de mensen met dementie woont thuis en wordt verzorgd door hun naaste familie en/of omgeving, de zogenaamde mantelzorgers.

Het is belangrijk dat mensen met dementie, hun mantelzorgers en familieleden een vast en vertrouwd aanspreekpunt hebben. Iemand die langdurig beschikbaar is en verdiepte kennis heeft van dementie en de mogelijkheden voor behandeling, zorg en begeleiding.

Casemanagers dementie

RST Zorgverleners biedt deze begeleiding. Dit wordt gedaan door onze casemanagers dementie. Deze zorgprofessionals zijn speciaal opgeleid om advies te geven en te ondersteunen in de omgang met dementie en de gevolgen ervan in het dagelijks leven. Verder helpen zij om de weg te vinden in de ingewikkelde wereld van zorg en welzijn, het regelen van zorg en het bieden van emotionele begeleiding.

Bij RST zijn de volgende casemanagers dementie werkzaam:


Heleen de Pater-Bettink
Werkgebied: Ede

Willemijn Stufken
Werkgebied: Rijssen, Noord-Veluwe (’t Harde, Nunspeet, Doornspijk, Oldebroek, Oosterwolde, Wezep) en Ede


Ida Dunsbergen
Werkgebied: Staphorst, Ermelo, Putten en Barneveld


Marianne Brokking
Werkgebied: Barneveld en Kootwijkerbroek


Jeannette van der Meijden
Werkgebied: Uddel, Elspeet en Barneveld


Betty van Eck
Werkgebied: Veenendaal, Rhenen en Neder-Betuwe

Kom ik in aanmerking voor een casemanager?

Is de diagnose dementie vastgesteld, dan komt u in aanmerking voor de ondersteuning van een casemanager dementie. Ook bij het vermoeden van dementie, de zogenoemde ‘niet-pluisfase’, kunt u een beroep doen op de casemanager.

De casemanager is er niet alleen voor mensen met dementie, maar ook zeker voor hun mantelzorgers. Of het nu om een luisterend oor gaat of het adviseren bij lastige keuzes, de casemanager begeleidt en ondersteunt de mantelzorgers. Op die manier zorgen we er samen voor dat uw naaste met dementie zo goed mogelijk thuis kan wonen.

Financiering casemanagement dementie

Casemanagement dementie wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Casemanagement dementie aanvragen

Wilt u een aanvraag doen voor een casemanager dementie? Maakt u dan gebruik van het aanvraagformulier onderaan deze pagina. Een van onze casemanagers dementie neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ja, ik wil casemanagement dementie van RST Zorgverleners aanvragen.
Klik op de button hieronder om naar het aanvraagformulier te gaan.