Kraamzorg

Omdat nieuw leven uitstekende zorg waard is

Nieuw leven is prachtig. En waardevol. Bij RST Zorgverleners doen we er daarom alles aan om je kindje een fijne én gezonde start te geven en jou bij te staan tijdens de kraamdagen. Voor ons is kraamzorg echt een vak, dat kennis en professionaliteit vereist. De kraamverzorgende is aanwezig bij emotionele en intieme momenten. Dat vraagt wederzijds vertrouwen en schept een band.

Onze kraamzorg staat in het teken van veiligheid en warmte bieden. Iets wat je juist zo nodig hebt, in deze kwetsbare periode. Zo helpen we je waar nodig en geven je praktische tips en adviezen. Ook begeleiden we je bij de (borst)voeding en zorgen voor de andere kinderen in het gezin. Op die manier kun jij bijkomen van de bevalling, en ben je straks weer sterk genoeg om zelf de zorg voor je gezin op je te nemen.

Waarin onderscheiden we ons?

RST is een zorgorganisatie met een eigen identiteit. De Bijbel vormt ons uitgangspunt in alles wat we doen. Dat betekent dat we elk nieuw leven als geschenk van de Schepper zien en daar zuinig en verwonderd mee omgaan. Dat uit zich in betrouwbaarheid, eerlijkheid, openheid, net taalgebruik, discretie en een gevoel van herkenning en erkenning. Verloskundigen kunnen met vertrouwen de zorg aan onze kraamverzorgenden overlaten.

Wat kun je van ons verwachten?

Borstvoeding

Bij RST Zorgverleners vinden we een goede en gezonde start voor jou en je kindje ontzettend belangrijk. Daarom maken we extra tijd vrij voor het begeleiden van je borstvoeding.

Aantal uur kraamzorg

Bij de start van de kraamzorg kijkt de kraamverzorgende samen met jou naar een goede verdeling van het aantal uren waar je in jouw situatie recht op hebt. Lees hier alles over het aantal uren waar je recht op hebt en over het inkopen van extra uren.

Hulpmiddelen

Tijdens je zwangerschap of de kraamtijd heb je soms hulpmiddelen, zoals bedverhogers nodig. RST Zorgverleners heeft hiervoor een overeenkomst met Medipoint afgesloten. Bestel hier de hulpmiddelen die je nodig hebt.

Ja, ik wil kraamzorg van RST Zorgverleners
Wil jij tijdens je kraamperiode zorg ontvangen van RST Zorgverleners? Vul dan het aanmeldformulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!