Nieuws, artikelen en blogberichten over RST Zorgverleners

Filter op:

25 mei 2022 - Geen Auteur

Hoop doet leven

Ze is een jonge vrouw van 41 jaar. Ze heeft een dochtertje van 4. Sinds drie jaar weet ze dat ze een gemetastaseerd mammacarcinoom heeft, met metastasen in de botten en in de hersenen. In Nederland is ze ‘uitbehandeld’, maar in België krijgt ze nog chemokuren. Ze heeft veel pijn. Er ontstaat een wervelfractuur onder in haar rug. Hier wordt ze aan geopereerd met goed resultaat.

Lees verder
18 februari 2022 - Mark van Gameren

RST voorzichtig met versoepeling van coronamaatregelen in de kraamzorg

Geplaatst in: ,

Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft dinsdag 15 februari een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Bo Geboortezorg (brancheorganisatie) adviseert kraamzorgorganisaties terughoudend te zijn met het doorvoeren van de versoepelingen. Het coronavirus brengt nog steeds risico’s met zich mee. Daarnaast is het aantal coronabesmettingen hoog, wat gevolgen kan hebben voor de inzet van kraamverzorgenden. RST Zorgverleners houdt daarom vast aan de huidige maatregelen. In dit bericht lees je welke dat zijn.

Lees verder
23 december 2021 - Mark van Gameren

Coronamaatregelen in kraamzorg aangescherpt

Geplaatst in: ,

Sinds zondag 19 december zit Nederland in volledige lockdown. Dat heeft het kabinet besloten omdat de omikronvariant van het coronavirus zich snel verspreidt. Voor brancheorganisatie Bo Geboortezorg is dat aanleiding geweest om het beleid voor de kraamzorg op twee punten aan te scherpen. In dit bericht lees je wat dat betekent voor de kraamzorg die wij verlenen.

Lees verder
9 november 2021 - Mark van Gameren

Bo Geboortezorg adviseert over aanscherping coronamaatregelen

Geplaatst in: ,

Op dinsdag 2 november heeft het demissionaire kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd die gelden vanaf zaterdag 6 november. Voor Bo Geboortezorg, de brancheorganisatie voor kraamzorgorganisaties, is dat aanleiding geweest te adviseren over maatregelen ter bescherming van het kraamgezin en de kraamverzorgende. In dit bericht lees je wat dat betekent voor onze kraamzorg.

Lees verder