Nieuws, artikelen en blogberichten over RST Zorgverleners

Filter op:

14 maart 2020 - rstzorg

Nieuwe maatregelen in verband met het coronavirus

Geplaatst in: ,

Sinds 12 maart 2020 gelden in Nederland nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). Deze maatregelen zijn door de Rijksoverheid genomen na advies van het RIVM. Het calamiteitenteam van RST Zorgverleners, dat de ontwikkelingen rondom het virus nauwlettend in de gaten houdt, volgt deze richtlijnen en heeft ze waar nodig aangescherpt.

Lees verder
moeder met kind
25 februari 2020 - Wilmine de Boer

Waar is mijn roze wolk? Kraamtranen & babyblues

Geplaatst in:

Huilen in je kraamweek terwijl je volop hoort te genieten? De roze wolk die wel grijs of soms zelfs zwart lijkt? Wees gerust: het is heel normaal en je bent echt niet de enige! Meer dan de helft van de kraamvrouwen heeft tijdens de kraamweek of de weken erna last van kraamtranen, ofwel: babyblues. Het wordt je allemaal teveel en je moet ineens huilen.

Lees verder
20 januari 2020 - Wilmine de Boer

Het dragen van je baby

Geplaatst in:

Na de geboorte heeft je baby een sterke behoefte om dichtbij vader en moeder te zijn. Waarschijnlijk wil je zelf ook niets liever dan 24/7 je pasgeboren kindje zo dicht mogelijk bij je dragen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat huid-op-huidcontact niet alleen fijn is, het is ook onmisbaar voor o.a. een goede hechting en een goede temperatuur.

Lees verder
12 december 2019 - Wilmine de Boer

Controles op het kraambed

Geplaatst in:

Hoewel sommige mensen denken dat een kraamverzorgende vooral voor de pasgeboren baby zorgt, is dat natuurlijk niet alles wat ze doet. Een van de belangrijkste taken van een kraamverzorgende is het herstel van de kraamvrouw goed in de gaten te houden en complicaties te voorkomen. Daarom voert de kraamverzorgster dagelijks verschillende controles uit.

Lees verder