Nieuws, artikelen en blogberichten over RST Zorgverleners

Filter op:

4 april 2024 - rstzorg

Dagbesteding De Uithof biedt structuur, aandacht en gezelligheid

Sinds de Staphorster Annigje Knol (82) twee jaar geleden voor het eerst naar de dagbesteding van RST Zorgverleners ging – toen nog gevestigd in De Leerkamer – is er een hoop veranderd. “Ik werd eigenlijk een beetje overgehaald”, zegt ze semi-mopperend. “Ze wilden mij er gewoon bij hebben.” Ze trekt haar kraplap recht en gaat nog meer rechtop zitten. Haar begeleidster Geertje Vos kijkt haar met ondeugende ogen aan. “Maar heb je het goed naar je zin hier Annigje?”, vraagt ze met een lach. “Nou prima wel,” antwoordt Annigje, en haar ogen beginnen te glinsteren.

Lees verder
13 februari 2024 - Mark van Gameren

Congres Palliatieve zorg: communicatie over de laatste levensfase is essentieel

Vanuit alle hoeken van het land kwamen vorige week donderdag circa 350 zorgprofessionals, vrijwilligers, mantelzorgers, beleidsmedewerkers en bestuurders samen in de Bethelkerk in Geldermalsen voor het congres Palliatieve zorg. Het doel van de bijeenkomst was om de bekendheid van palliatieve zorg te vergroten en de kwaliteit en toegankelijkheid van palliatieve zorg te verbeteren. Het congres, dat de titel ‘Zie mij in de laatste levensfase’ droeg, werd georganiseerd door de reformatorische zorgorganisaties Cedrah, Salem, Zorggroep Sirjon en RST Zorgverleners.

Lees verder
30 januari 2024 - rstzorg

“Voor ons niets anders dan RST”

Geplaatst in:

Hij kent Europa als zijn broekzak. Als chauffeur maakt meneer Baan (78) vaak lange ritten door Europa. Hij geniet van zijn werk. Als hij op 65-jarige leeftijd pensioengerechtigd wordt, kan hij het chauffeursvak niet loslaten. Hij stapt over op de taxi en rijdt nog 10 jaar vanuit Rijssen naar tientallen plekken in Europa. “Het leukste wat ik ooit gedaan heb”, zegt hij glunderend. Maar dan valt hij van een ladder en breekt zijn been.

Lees verder
9 oktober 2023 - rstzorg

Week van de Palliatieve Zorg | Blog van een palliatieve zorg wijkverpleegkundige

Wat is palliatieve zorg? En wat betekent het als je te horen hebt gekregen dat je ongeneeslijk ziek bent? Wat is er dan nog mogelijk? Die vragen staan onder andere centraal tijdens de Week van de Palliatieve Zorg die vandaag begonnen is. Willy van Zetten, palliatieve zorg wijkverpleegkundige bij RST, deelt haar ervaringen aan de hand van een casus uit de praktijk.

Lees verder
2 augustus 2023 - rstzorg

Blog van een oncologieverpleegkundige

Met een zwaai draait de voordeur van het keurige rijtjeshuis open. Twee grote hondenlijven springen blaffend naar buiten. Terwijl ik me laat besnuffelen, zegt de bazin bij wijze van bemoediging dat het altijd een beetje spannend is: “Als ze je mogen, gaat het goed.” Dat deze opkikker positiever bedoeld is dan dat ik het nu voel, ligt waarschijnlijk aan mij. Ik houd best van honden, maar deze …?!

Lees verder
18 juli 2023 - Mark van Gameren

“Door de inzet van VirtueleThuiszorg krijgen cliënten hun eigen regie terug”

Sinds een aantal maanden werken we in de Verpleging & Verzorging samen met MobileCare, ontwikkelaar van VirtueleThuiszorg. Dit is een dienst die bestaat uit slimme innovaties en digitale hulpmiddelen die naast de reguliere zorg kunnen worden ingezet. VirtueleThuiszorg ondersteunt zowel de zorgvrager, de zorgverlener als de mantelzorger bij de dagelijkse zorg. Hierdoor kunnen cliënten zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis wonen.

Lees verder
11 mei 2023 - Mark van Gameren

Reformatorische zorgorganisaties starten gezamenlijke bewustwordingscampagne

Geplaatst in:

De zorg gaat de komende jaren flink veranderen. Dat stellen zes zorgorganisaties uit de reformatorische achterban in een bericht naar aanleiding van de Dag van de Zorg. Volgens woordvoerder Peter Boudewijn, bestuurder van RST Zorgverleners, ontstaat er door vergrijzing een toenemende druk op de zorg, terwijl het aantal zorgmedewerkers niet voldoende meegroeit. “Dat beweegt ons om een gezamenlijke bewustwordingscampagne te voeren.”

Lees verder