Nieuws, artikelen en blogberichten over RST Zorgverleners

Filter op:

20 januari 2020 - Wilmine de Boer

Het dragen van je baby

Geplaatst in:

Na de geboorte heeft je baby een sterke behoefte om dichtbij vader en moeder te zijn. Waarschijnlijk wil je zelf ook niets liever dan 24/7 je pasgeboren kindje zo dicht mogelijk bij je dragen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat huid-op-huidcontact niet alleen fijn is, het is ook onmisbaar voor o.a. een goede hechting en een goede temperatuur.

Lees verder
12 december 2019 - Wilmine de Boer

Controles op het kraambed

Geplaatst in:

Hoewel sommige mensen denken dat een kraamverzorgende vooral voor de pasgeboren baby zorgt, is dat natuurlijk niet alles wat ze doet. Een van de belangrijkste taken van een kraamverzorgende is het herstel van de kraamvrouw goed in de gaten te houden en complicaties te voorkomen. Daarom voert de kraamverzorgster dagelijks verschillende controles uit.

Lees verder
5 september 2019 - Wilmine de Boer

Borstvoeding geven

Geplaatst in:

Tijdens je zwangerschap sta je voor de belangrijke keuze om wel of niet te starten met het geven van borstvoeding. Wanneer je voor borstvoeding kiest, is het goed om je daar vooraf in te verdiepen. Je kunt bijvoorbeeld een voorlichtingsavond bij de verloskundige bezoeken of informatie te verzamelen via internet of door het lezen van een borstvoedingsboek.

Lees verder