Nieuws, artikelen en blogberichten over RST Zorgverleners

Filter op:

15 juli 2021 - Mark van Gameren

Coronamaatregelen in de kraamzorg aangescherpt

Geplaatst in: ,

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen twee weken snel toegenomen. Daarom heeft het kabinet extra maatregelen genomen. De maatregelen gelden van zaterdag 10 juli 6.00 uur tot en met vrijdag 13 augustus. Vanwege deze situatie heeft Bo Geboortezorg, de brancheorganisatie voor kraamzorgorganisaties, het advies voor de kraamzorg aangescherpt. In dit bericht lees je wat dat concreet betekent.

Lees verder
30 juni 2021 - Geen Auteur

Langer thuis wonen met dementie door leefstijlmonitoring

Binnen de wijkverpleging zijn verschillende (wijk)verpleegkundigen actief die zijn gespecialiseerd op het gebied van wondzorg, dementiezorg, oncologie en palliatieve zorg. In de blogserie ‘Specialistische zorg’ delen zij iedere laatste woensdag van de maand een interessante casus, een bijzondere anekdote, handige tips of gaan ze in op een actueel thema rondom hun specialisme. In deel 3 van deze serie: Claudy Jansen, casemanager dementie en wijkverpleegkundige.

Lees verder
25 juni 2021 - Mark van Gameren

Versoepeling coronamaatregelen voor de kraamzorg vanaf 26 juni

Geplaatst in: ,

Het aantal coronabesmettingen daalt en het aantal gevaccineerden stijgt snel. Dat is voor het kabinet aanleiding om op zaterdag 26 juni de vierde stap in het openingsplan te zetten. Dat betekent dat er vanaf die datum weer veel meer mogelijk is. Het houden van anderhalve meter afstand blijft de norm. Wat de versoepelingen concreet betekenen voor onze kraamzorg, lees je in dit bericht.

Lees verder
27 mei 2021 - Geen Auteur

“In zijn ogen glinstert de vechtlust, de wil om door te gaan”

Binnen de wijkverpleging zijn verschillende (wijk)verpleegkundigen actief die zijn gespecialiseerd op het gebied van wondzorg, dementiezorg, oncologie en palliatieve zorg. In de blogserie ‘Specialistische zorg’ delen zij iedere laatste woensdag van de maand een interessante casus, een bijzondere anekdote, handige tips of gaan ze in op een actueel thema rondom hun specialisme. In deel 2 van deze serie: Marinda Verschuure, palliatief verpleegkundige.

Lees verder
28 april 2021 - Geen Auteur

“Ik voel dat ik er niet alleen voor sta”

Binnen de wijkverpleging zijn verschillende (wijk)verpleegkundigen actief die zijn gespecialiseerd op het gebied van wondzorg, dementiezorg, oncologie en palliatieve zorg. In de blogserie ‘Specialistische zorg’ delen zij iedere laatste woensdag van de maand een interessante casus, een bijzondere anekdote, handige tips of gaan ze in op een actueel thema rondom hun specialisme. In deel 1 van deze serie: Betty van Eck, casemanager dementie.

Lees verder