Nieuws, artikelen en blogberichten over RST Zorgverleners

Filter op:

20 september 2021 - Mark van Gameren

Traineeship van reformatorische zorgorganisaties feestelijk van start

Geplaatst in:

“Verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en voor elkaar, dat is de kern van leiderschap.” Het zijn woorden die Rens Rottier (Driestar educatief) vorige week maandag sprak tijdens de aftrap van het Management Traineeship Zorg & Welzijn. Daarmee verwees de bestuursvoorzitter naar het boek “Lessons in Leadership” van de voormalig Britse opperrabbijn Jonathan Sacks.

Lees verder
15 juli 2021 - Mark van Gameren

Coronamaatregelen in de kraamzorg aangescherpt

Geplaatst in: ,

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen twee weken snel toegenomen. Daarom heeft het kabinet extra maatregelen genomen. De maatregelen gelden van zaterdag 10 juli 6.00 uur tot en met vrijdag 13 augustus. Vanwege deze situatie heeft Bo Geboortezorg, de brancheorganisatie voor kraamzorgorganisaties, het advies voor de kraamzorg aangescherpt. In dit bericht lees je wat dat concreet betekent.

Lees verder
30 juni 2021 - Geen Auteur

Langer thuis wonen met dementie door leefstijlmonitoring

Mevrouw De Jong heeft dementie. Ze woont nog zelfstandig, en met hulp van familie gaat dat redelijk. Wel gaat mevrouw, zowel geestelijk als lichamelijk, langzaam achteruit. Ze wordt wankel op haar benen en de familie vraagt zich steeds vaker af of het mevrouw wel lukt om iedere avond veilig naar bed te komen. Om die twijfel weg te nemen, is in overleg met mevrouw De Jong een aantal maanden geleden besloten om de zorg in te schakelen voor hulp bij het naar bed gaan.

Lees verder
25 juni 2021 - Mark van Gameren

Versoepeling coronamaatregelen voor de kraamzorg vanaf 26 juni

Geplaatst in: ,

Het aantal coronabesmettingen daalt en het aantal gevaccineerden stijgt snel. Dat is voor het kabinet aanleiding om op zaterdag 26 juni de vierde stap in het openingsplan te zetten. Dat betekent dat er vanaf die datum weer veel meer mogelijk is. Het houden van anderhalve meter afstand blijft de norm. Wat de versoepelingen concreet betekenen voor onze kraamzorg, lees je in dit bericht.

Lees verder