Dagbesteding

Hebt u behoefte aan meer afwisseling overdag, een zinvolle daginvulling en contact met anderen? Speciaal voor ouderen zoals u biedt RST Zorgverleners dagbesteding aan.

Meer contact en meer afwisseling in de dag, u herkent het vast. U woont nog zelfstandig, misschien met de hulp van zorgverleners, familieleden of bekenden, maar u hebt moeite om de dagen op een goede manier in te vullen. Zijn er bij het ouder worden beperkingen waardoor veel dingen wegvallen die een goede structuur aan uw daginvulling geven? Of hebt u minder contact met leeftijdsgenoten gekregen? Dit kan ervoor zorgen dat u zich eenzaam of nutteloos voelt. Om daar verandering in te brengen, bent u van harte welkom op een van onze dagbestedingslocaties.

Het is voor iedereen belangrijk om een goede en passende invulling van de dag te hebben.

Een zinvolle invulling van de dag

U komt een ochtend, middag of een hele dag naar een dagbesteding bij u in de buurt. Eerst drinken we samen een kopje koffie of thee. Een goed moment om even bij te praten met elkaar! Daarna gaan we een activiteit doen. Zo zingen we bijvoorbeeld psalmen, doen we een (Bijbels) woord- of geheugenspel, nemen we de kranten door, halen we herinneringen van vroeger op, maken we kaarten of gaan we bloemschikken.

Daarnaast doen we activiteiten waarbij u op een ontspannende manier in beweging blijft. Uiteraard kijken we bij alle activiteiten of deze passen bij u en uw gezondheidssituatie.

Maatschappelijke betrokkenheid en burgerschap vinden we belangrijk. Regelmatig organiseren we ontmoetingen met mensen van andere organisaties of met leerlingen en studenten. Bijvoorbeeld rondom een (Bijbelse) feest- of gedenkdag.

Passend bij uw mogelijkheden

Wanneer u te maken hebt met beperkingen, is het belangrijk dat u gestimuleerd wordt om samen met anderen dingen te blijven doen. Dit geeft een positieve meerwaarde en betrokkenheid op de ander. Hebt u bijvoorbeeld hulp nodig bij het eten of naar het toilet gaan? Op de dagbesteding zijn professionals aanwezig om u hierbij te ondersteunen.

Misschien hebt u lichamelijke klachten en kunt u niet aan alle activiteiten meedoen. Ook dan bent u welkom. Samen kijken we naar hoe we u een zinvolle daginvulling kunnen geven.

Doordat mijn vrouw een dag in de week naar de dagbesteding gaat, kan ik nieuwe energie opdoen om op andere dagen haar mantelzorger te zijn.

Voor wie is dagbesteding?

De dagbesteding is beschikbaar voor ouderen uit de omgeving van onze locaties. U kunt deelnemen aan de dagbesteding van RST Zorgverleners wanneer u in het bezit bent van een indicatie:

 • vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo);
 • vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Ook zonder indicatie kunt u gebruikmaken van de dagbesteding. U betaalt dan per dagdeel. Hebt u hiervoor belangstelling of hierover nog vragen? Neem dan contact op met RST Zorgverleners. Wij helpen u graag verder.

Komt u ook eens kijken?

We kunnen ons voorstellen dat u graag een keer komt kijken. U bent van harte welkom om vrijblijvend een dagdeel mee te komen maken. Belt u vooraf even met de locatie bij u in de buurt. Als u het fijn vindt mag u een familielid of mantelzorger meenemen, zodat u later met hem of haar kunt napraten over uw ervaringen. U zult zich al snel thuis voelen!

Onze dagbestedingslocaties

 • Dagbesteding De Uithof
  Meestershof 18
  7951 EZ  Staphorst
  Telefoon: 085 – 808 84 65
 • Dagbesteding ’t Voorhuis
  Koterweg 5
  3772 BB  Barneveld
  Telefoon: 085 – 000 57 87