Wat kun je van ons verwachten?  

Intake en bevalling

Allereerst krijg je een intakegesprek. Tijdens dat gesprek, kun je je wensen en verwachtingen aan ons kenbaar maken. Wanneer je eenmaal gaat bevallen, verlenen we assistentie aan de verloskundige en ondersteunen we jou zoveel als mogelijk is. We noemen dit partusassistentie.

Dit betekent dat de kraamverzorgende binnen een uur na oproep op het adres aanwezig moet zijn waar de bevalling plaatsvindt. De partusassistentie eindigt twee uur na de geboorte van de placenta, mits er geen complicaties zijn opgetreden.

Complicaties

Mocht de verloskundige na die twee uur nog complicaties verwachten dan kan de partusassistentie in de avond/nacht worden verlengd. Overdag gaat de partusassistentie na twee uur over in kraamzorguren.

Kraamtijd

Daarna begint de kraamtijd, een week waarin we je helpen waar nodig. We geven je praktische adviezen en tips en besteden we veel aandacht besteden aan hoe het met jou en de baby gaat. We begeleiden je bij het geven van borstvoeding (of kunstvoeding) en zorgen voor de eventuele andere kinderen in het gezin. Je krijgt informatie over belangrijke onderwerpen die betrekking hebben op de verzorging van je kindje. Daarbij proberen we de papa en de andere kinderen van het gezin natuurlijk ook zoveel mogelijk te betrekken. Zo kun jij goed uitrusten van de bevalling, en ben je straks weer sterk genoeg om zelf de zorg voor je gezin op je te nemen.

Rouw en verlies

Het kan ook zijn dat je zwangerschap anders verloopt dan verwacht. Het komt voor dat een kindje overlijdt tijdens de zwangerschap, bevalling of in de kraamtijd. Soms onverwachts, soms na een zorgelijke periode.

Onze kraamverzorgenden staan ook in deze situatie voor je klaar om je passende zorg te bieden. In overleg en afhankelijk van je zorgverzekeraar kunnen we het aantal uren kraamzorg samen afstemmen.

Ja, ik wil kraamzorg van RST Zorgverleners
Meld je aan!