Wondzorg

Een wond hebben kan erg vervelend zijn en veel invloed hebben op uw leven. De wondzorgverpleegkundige gaat samen met u op zoek naar de meest passende thuisbehandeling, die zoveel mogelijk aansluit bij uw wensen en behoeften.

Daarnaast zorgen we ervoor dat uw wonden verzorgd worden, of dat u of uw mantelzorger de juiste adviezen krijgt op het gebied van de verzorging van uw wond.

Diversiteit wonden

Complexe of chronische wonden vragen om een professionele wondbehandeling. Of het nu gaat om een doorligplek (decubitus), een open been, een operatiewond met complicaties of een wond ten gevolge van (de behandeling) van kanker, onze wondzorgverpleegkundige weet er raad mee.

Om welke wond het ook gaat: onze wondverpleegkundigen weten er raad mee.

In nauwe samenwerking met het ziekenhuis en de specialisten, wordt er een passend behandelplan opgesteld voor de behandeling van uw wond.

Kennisniveau wondzorg RST

Alle verzorgenden en verpleegkundigen worden tweemaal per jaar bijgeschoold op het gebied van decubituspreventie en wondverzorging.  Wanneer nodig, dragen wij zorg voor een juist matras of zitkussen, geven we advies op gebied van wisselhouding en kijken we naar de beste oplossing om doorliggen te voorkomen.

Hoe vraag ik wondzorg aan?

U kunt rechtstreeks of via uw huisarts contact met ons opnemen. Na aanmelding zal de wondspecialist binnen 48 uur contact met u opnemen voor het vastleggen van een huisbezoek. Samen met u wordt een behandelplan op maat gemaakt voor de behandeling voor uw wond.

Onze wondspecialisten werken nauw samen met uw huisarts, specialisten, wijkteam en andere zorgverleners. Door deze multidisciplinaire samenwerking en frequente evaluatie streven wij naar een verbetering van uw kwaliteit van leven en zorg. 

Financiering wondzorg

De basisverzekering vergoedt verbandmaterialen voor complexe wonden van drie weken en ouder. Materialen voor acute wondzorg vallen buiten de vergoeding.

Vergoedingen en declaraties

Bestaat de wond langer dan drie weken, dan heeft u recht op een volledige vergoeding van verbandmateriaal. Een aanvullende verzekering is in dit geval dus niet nodig. Wel dient u rekening te houden met het eigen risico.

Voor de producten die de zorgverzekeraar niet vergoedt, ontvangt u van ons een rekening. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekering of de materialen. Raadpleeg altijd uw polisvoorwaarden om er zeker van te zijn wat uw zorgverzekeraar vergoedt.

Contact opnemen

Heeft u een vraag, of wilt u wondzorg aanvragen? Stuur dan een e-mail naar wondzorg@rstzorg.nl of neem contact met ons op via telefoonnummer 085 – 808 84 66.

Ja, ik wil wondzorg krijgen van RST Zorgverleners
Wilt u wondzorg ontvangen van een (wijk)verpleegkundige van RST Zorgverleners? Maakt u dan gebruik van het formulier op deze website voor het aanvragen daarvan.