Kraamzorgmagazine - RST Zorgverleners

Kraamzorgmagazine

Kraamzorgmagazine Gebor(g)en

Het is een bijzondere tijd voor je! Je bent in blijde verwachting. Een mooie en spannende periode waarin je samen vooruit kijkt. Juist in deze maanden tref je alle voorbereidingen voor de gezinsuitbreiding. Er valt veel te regelen; van behang voor het babykamertje tot de keuze voor het geboortekaartje. En wat heel belangrijk is: wie zorgt de eerste dagen na de bevalling voor de baby, voor jou en het gezin? In ons kraamzorgmagazine Gebor(g)en lees je daar meer over.

Website www.kinderveiligheid.nl

In Nederland overlijdt gemiddeld 1 baby per maand aan wiegendood. Veel aanstaande en jonge ouders vragen zich dan ook af hoe ze hun kindje veilig kunnen laten slapen. VeiligheidNL, de grootste, onafhankelijke veiligheidsexpert van Nederland, deelt daar tips, adviezen en richtlijnen over op www.kinderveiligheid.nl/adviezen/slapen.

Folder Voeden in geborgenheid

Graag informeren wij jullie als (aanstaande) ouders over de natuurlijke verwachting van je baby, zoals huid-op-huidcontact. Deze verwachting is voor alle baby’s hetzelfde. Of je nu borstvoeding
of flesvoeding geeft. We hopen je te inspireren en wensen je veel leesplezier toe! Lees meer in onze folder Voeden in geborgenheid.

Folder Rookvrij opgroeien

Meeroken is ongezond, vooral voor kinderen. Als er gerookt wordt waar je kind bij is, ademt je kind die rook in. Giftige stoffen uit de rook komen zo in het lichaam van je kind.  Meeroken is voor kinderen extra ongezond. Hun lichaam en longen zijn volop in de groei. Ook als je buiten rookt, rookt je kind mee. Rook blijft namelijk lang hangen in haren, kleding, huid en meubels. Deze rook is ook ongezond voor je kind. Geef je kind een rookvrije start. Lees meer in de folder Rookvrij opgroeien.