Kraamzorgmagazine

Kraamzorgmagazine Gebor(g)en

Het is een bijzondere tijd voor je! Je bent in blijde verwachting. Een mooie en spannende periode waarin je samen vooruit kijkt. Juist in deze maanden tref je alle voorbereidingen voor de gezinsuitbreiding. Er valt veel te regelen; van behang voor het babykamertje tot de keuze voor het geboortekaartje. En wat heel belangrijk is: wie zorgt de eerste dagen na de bevalling voor de baby, voor jou en het gezin? In ons kraamzorgmagazine Gebor(g)en lees je daar meer over.

Folder Veilig slapen

Soms overlijden kinderen tussen de 0 en 2 jaar onverwacht in hun slaap. Die kinderen leken gezond. Dat heet wiegendood. Er is veel onderzoek gedaan naar de oorzaak van wiegendood. Daaruit blijkt dat het risico op wiegendood kleiner is als het kind:

  • op de rug slaapt;
  • het niet te warm heeft;
  • in een goed passende slaapzak of onder een dekentje slaapt;
  • niet in aanraking komt met rook.

In de folder Veilig Slapen geven we je adviezen om je kind veilig te laten slapen.

Folder Voeden in geborgenheid

Graag informeren wij jullie als (aanstaande) ouders over de natuurlijke verwachting van je baby, zoals huid-op-huidcontact. Deze verwachting is voor alle baby’s hetzelfde. Of je nu borstvoeding
of flesvoeding geeft. We hopen je te inspireren en wensen je veel leesplezier toe! Lees meer in onze folder Voeden in geborgenheid.

Folder Rookvrij opgroeien

Meeroken is ongezond, vooral voor kinderen. Als er gerookt wordt waar je kind bij is, ademt je kind die rook in. Giftige stoffen uit de rook komen zo in het lichaam van je kind.  Meeroken is voor kinderen extra ongezond. Hun lichaam en longen zijn volop in de groei. Ook als je buiten rookt, rookt je kind mee. Rook blijft namelijk lang hangen in haren, kleding, huid en meubels. Deze rook is ook ongezond voor je kind. Geef je kind een rookvrije start. Lees meer in de folder Rookvrij opgroeien.