Blog Archieven - RST Zorgverleners

Onderwerp: Blog

9 oktober 2023 - rstzorg

Week van de Palliatieve Zorg | Blog van een palliatieve zorg wijkverpleegkundige

Wat is palliatieve zorg? En wat betekent het als je te horen hebt gekregen dat je ongeneeslijk ziek bent? Wat is er dan nog mogelijk? Die vragen staan onder andere centraal tijdens de Week van de Palliatieve Zorg die vandaag begonnen is. Willy van Zetten, palliatieve zorg wijkverpleegkundige bij RST, deelt haar ervaringen aan de hand van een casus uit de praktijk.

Lees verder
2 augustus 2023 - rstzorg

Blog van een oncologieverpleegkundige

Met een zwaai draait de voordeur van het keurige rijtjeshuis open. Twee grote hondenlijven springen blaffend naar buiten. Terwijl ik me laat besnuffelen, zegt de bazin bij wijze van bemoediging dat het altijd een beetje spannend is: “Als ze je mogen, gaat het goed.” Dat deze opkikker positiever bedoeld is dan dat ik het nu voel, ligt waarschijnlijk aan mij. Ik houd best van honden, maar deze …?!

Lees verder
6 oktober 2022 - rstzorg

Blog | Het schilderij

Het is een regenachtige woensdagmiddag. Anne en Mieke zitten aan de eetkamertafel te schilderen. Vol zelfvertrouwen vliegen de schilderkwasten van de kleuters over het doek. Het wordt een kleurrijk geheel. Anne schildert een hond met zijn baasje, Mieke een juf met kinderen in de klas. Ik had het er niet uitgehaald, maar het is zoals de kinderen het zelf omschrijven.

Lees verder
25 mei 2022 - rstzorg

Blog | Hoop doet leven

Ze is een jonge vrouw van 41 jaar. Ze heeft een dochtertje van 4. Sinds drie jaar weet ze dat ze een gemetastaseerd mammacarcinoom heeft, met metastasen in de botten en in de hersenen. In Nederland is ze ‘uitbehandeld’, maar in België krijgt ze nog chemokuren. Ze heeft veel pijn. Er ontstaat een wervelfractuur onder in haar rug. Hier wordt ze aan geopereerd met goed resultaat.

Lees verder
30 juni 2021 - Geen Auteur

Langer thuis wonen met dementie door leefstijlmonitoring

Mevrouw De Jong heeft dementie. Ze woont nog zelfstandig, en met hulp van familie gaat dat redelijk. Wel gaat mevrouw, zowel geestelijk als lichamelijk, langzaam achteruit. Ze wordt wankel op haar benen en de familie vraagt zich steeds vaker af of het mevrouw wel lukt om iedere avond veilig naar bed te komen. Om die twijfel weg te nemen, is in overleg met mevrouw De Jong een aantal maanden geleden besloten om de zorg in te schakelen voor hulp bij het naar bed gaan.

Lees verder