"Dankzij de zorg kan ik langer thuis wonen"

Kraamzorg

Zorg, advies en hulp tijdens een bijzondere periode in je leven

Huishoudelijke hulp

Ondersteuning waardoor u kunt genieten van een woonomgeving die op orde blijft

Verpleging en verzorging

Zorg waardoor u zolang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen

Verpleging & verzorging

U woont zelfstandig en u hebt extra zorg nodig. Misschien tijdelijk, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname. Misschien voor langere tijd, omdat u te maken hebt met lichamelijke beperkingen. Wij geven u graag de zorg die u nodig hebt. Daarbij kan het gaan om;
 

  • persoonlijke verzorging, zoals het wassen, eten, aankleden en wondverzorging. We hebben daarvoor een team professionele verzorgenden die bij u thuis kunnen komen. 
  • verpleging, met het oog op bijvoorbeeld wondverzorging en decubitus, sondevoeding of infuusbehandeling. In dat geval komen onze verpleegkundigen bij u thuis.
  • ook bieden wij in de serviceflat op de meerzorgunit van ’t Achterdorp (Barneveld) de mogelijkheid van kortdurende opname na ziekenhuisverblijf, of respijtzorg ter ontlasting van de mantelzorgers.

We geven u ook graag advies. Moet u gebruik (leren) maken van hulpmiddelen? Moet u na een ziekenhuisopname rekening houden met beperkingen? Hebt u te maken met een acute of chronische ziekte óf een handicap? We geven u deskundige en praktische adviezen voor het dagelijks leven in de thuissituatie.

Hulpmiddelen voor de thuiszorg
Om de zorg bij u thuis goed te kunnen verlenen zijn er soms hulpmiddelen nodig, zoals een toiletstoel, of hoog-laagbed. RST Zorgverleners heeft hiervoor een overeenkomst met Medipoint afgesloten. Voor het bestellen van hulpmiddelen kunt u contact opnemen met Medipoint. Medipoint levert hulpmiddelen door heel Nederland. Via dit formulier kunnen de hulpmiddelen aangevraagd worden.

 

“Ik zorg met veel liefde voor mijn vrouw, maar soms is het wel eens zwaar” Lees hier het ervaringsverhaal van de heer Van Klinken.


 

 

RST Zorgverleners biedt ook individuele begeleiding en dagbesteding (begeleiding groep) voor wie nog zelfstandig woont, maar overdag behoefte heeft aan een afwisselend programma en sociaal contact.
Wij bieden ook palliatieve zorg. RST Zorgverleners neemt hiervoor deel aan verschillende netwerken. Klik hier als u meer informatie wilt lezen over de netwerken waarbij RST Zorgverleners is aangesloten. 

Wordt u ondersteund door mantelzorger(s)? Klik hier om te lezen wat RST Zorgverleners voor hen kan betekenen. Download hier de folder over mantelzorg.

U heeft een indicatie nodig om voor vergoeding van de zorg in aanmerking te komen. Heeft u behoefte aan verpleging of verzorging? Twijfel niet maar neem contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ook alvast de brochure aanvragen of download hier de folder en de brochure. Klik hier voor informatie over wachttijden.

RST Zorgverleners is aangesloten bij de verwijsindex Foodvalley. De Verwijsindex is een systeem waarin hulpverleners en andere professionals de persoonsgegevens registreren van de jongeren (tot 23 jaar) waarover zij zich zorgen maken. Deze registratie bevat geen inhoudelijke informatie. Duidelijk wordt dan welke andere hulpverlener zich mogelijk ook actief met de situatie van dit kind (jongere) bezig houdt. Met het afgeven van een signaal in de verwijsindex, wordt het netwerk rondom een kind/jongere in beeld gebracht. Het zorgt ervoor dat de hulpverleners elkaar snel weten te vinden. Hierdoor kunnen hulpverleners sneller contact met elkaar opnemen om de hulp op elkaar af te stemmen.
 Een registratie in de Verwijsindex van gemeente of regio, wordt ook opgenomen in de landelijke Verwijsindex Risico’s Jeugdigen. Bij verhuizing naar een andere regio ‘verhuist’ de registratie dus gewoon mee. De hulp die de jongere ontvangt, kan in de nieuwe woonplaats daarom snel worden voortgezet.

Vergelijk ons op KiesvoorjeZorg.nl

Vergelijk nu!

Belangrijke contactinformatie

Centraal
telefoonnummer:

0342 42 23 24

Alarmnummer bij
technische storingen:

020 51 60 130


 


E-mailadres:

info@rstzorg.nl