4 mei 2023 - Mark van Gameren

Complexe wonden: RST Zorgverleners en QualityZorg slaan handen ineen

RST Zorgverleners en QualityZorg gaan samenwerken op het gebied van complexe wondzorg. Op maandag 1 mei ondertekenden Ineke Slootweg (directeur Zorg bij RST) en Mark Scholte (directeur van QualityZorg) daarvoor de overeenkomst.

QualityZorg is een specialistische (thuis)zorgorganisatie op het gebied van complexe wondzorg. Naast het leveren van reguliere wondzorg, diagnostiek in de eerste lijn en regie op het complete behandeltraject in de eerste lijn, ondersteunt QualityZorg andere thuiszorgorganisaties bij de organisatie van complexe wondzorg. Dat laatste gaat QualityZorg nu ook doen bij RST, aanbieder van onder andere verpleging en verzorging en wondzorg.

Getrapte zorg

De thuiszorgteams van RST worden geschoold, krijgen ondersteuning bij complexe wondzorg en kunnen gebruik maken van de wondconsulent of verpleegkundig specialist van QualityZorg. Dat gebeurt volgens de principes van stepped care, oftewel getrapte zorg. Dat houdt in dat de wondverpleegkundige cliënten de meest effectieve en doelmatige vorm van behandeling biedt (of adviseert), die mogelijk is gezien de complexiteit van de wond.

Gedeelde visies

Mark Scholte, directeur QualityZorg: “De visies van RST en QualityZorg op het gebied van wondzorg sluiten naadloos op elkaar aan. Door deze samenwerking kunnen we de cliënten van RST met een complexe wond optimaal behandelen in hun eigen woonomgeving. Passende zorg op de juiste plek. Daarnaast gaan we samenwerken aan de organisatie van wondzorg in de regio’s waar RST actief is en begeleiden we twee zorgverleners bij hun opleiding tot wondverpleegkundige.”

Ineke Slootweg (interim-directeur Zorg bij RST Zorgverleners) en Mark Scholte (directeur van QualityZorg) ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.