6 januari 2020 - Wilmine de Boer

Creativiteit in de kraamzorg

Geplaatst in:

Als kraamverzorgende is het heel erg leuk om creatief bezig te zijn. De fruithapjes voor moeders behoren daarbij zeker tot de hoogtepunten. We maken er een sport van om van fruit de mooiste kunstwerkjes te maken, zodat het nog lekkerder wordt om die extra vitamientjes naar binnen te werken. De bevalling en de zorg voor een pasgeboren kindje vergen namelijk veel energie van je lichaam en geest, waardoor die extra vitaminen geen overbodige luxe zijn.

Fruitige Verwennerij

Het herstellen van de bevalling en de gebroken nachten zorgen ervoor dat je weerstand wel een extraatje kan gebruiken. Dit bereik je door de juiste voedingsstoffen en vitamines binnen te krijgen. Het is daarom heerlijk om moeders extra in de watten te leggen tijdens de intensieve kraamdagen (en nachten!).

Gelukkig vallen de fruitcreaties vrijwel altijd in de smaak en is menig vader er jaloers op. Ik geef hem geen ongelijk hoor: in plaats van een ‘saaie’ banaan ligt er ineens een dolfijn of een palmboom op je bord.

Die waardering maakt het alleen maar leuker, dus als de papa’s thuis zijn, krijgen zij ook een fruitcreatie. Het is namelijk zo gemaakt en ook de vaders kunnen wel wat extra vitaminen gebruiken tijdens de slapeloze nachten toch?

Spontane inspiratie

Waar ik de inspiratie vandaan haal? Eerlijk gezegd ontstaat die meestal pas tijdens het snijden van het fruit. Ook heb ik tijdens mijn stages ideeën bij collega’s opgedaan. Ontbreekt het me echt even aan inspiratie, dan kan ik natuurlijk altijd nog op Pinterest spieken.

Papa’s op pad

Het liefste werk ik in gezinnen met een enorme berg fruit. Met alleen appels kun je namelijk lang niet zoveel moois maken als met een combinatie van druiven en bananen erbij. Heeft het gezin dit niet in huis, dan stuur ik gewoon de vader op pad. Als ik hem vertel dat hij dan ook zo’n mooie creatie krijgt (én die vitaminen voor zijn vrouw onmisbaar zijn), dan vliegt hij naar de winkel.

Wilmine de Boer is 2 jaar kraamverzorgende bij RST. In deze blogserie vertelt zij over haar ervaringen bij RST en geeft zij informatie over verschillende onderwerpen rondom geboorte en opvoeding. Lees en geniet mee!