30 april 2022 - Mark van Gameren

Gezond verrassingsontbijt voor cliënten in ‘s-Gravenpolder

Geplaatst in:

Een ontbijt dat grotendeels is gebaseerd op de Schijf van Vijf. Daarmee werden cliënten van RST Zorgverleners in ’s-Gravenpolder vorige week blij verrast.

Het idee voor het gezonde verrassingsontbijt kwam van Anne Sophie van Damme, leerling-verpleegkundige in team ’s-Gravenpolder en student aan het Scalda in Goes. “De opdracht vanuit mijn opleiding was om een activiteit te organiseren voor een persoon rondom het thema ‘Gezonde leefstijl’.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik het groter wilde aanpakken. Ik heb het idee besproken met mijn collega’s en die reageerden allemaal heel enthousiast. Dus we hebben niet voor een, maar voor alle veertig cliënten die we in zorg hebben een verrassingsontbijt geregeld.”

Mede mogelijk gemaakt door lokale sponsors

Om de gezonde ontbijtjes te bekostigen, is Anne Sophie actief op zoek gegaan naar sponsors. “Ik heb verschillende bedrijven, ondernemers en winkeliers uit de omgeving benaderd met de vraag of zij deze actie wilden sponsoren. Ook daar werd heel positief op gereageerd. De ene keer in de vorm van producten en de andere keer in de vorm van een geldbedrag. Dat zorgde ervoor dat we in korte tijd voor iedere cliënt een mooi pakket konden samenstellen.”

Voor herhaling vatbaar

Op de vraag of de verrassingsactie geslaagd was, is Anne Sophie duidelijk: “Ontzettend! De cliënten hebben het enorm gewaardeerd. We hebben veel leuke reacties gehad en velen vinden het voor herhaling vatbaar, dus wie weet!”, besluit de bijna afgestudeerde verpleegkundige.