5 april 2021 - Mark van Gameren

Ontbijtactie in Rijssen groot succes

Geplaatst in:

De coronatijd is voor veel mensen een moeilijke periode. Ook voor de cliënten in Rijssen die wijkverpleging krijgen van RST Zorgverleners. Om hen een hart onder de riem te steken kregen zij afgelopen zaterdag een ontbijtje.

Anita de Boer en Marleen Pluimers, allebei werkzaam als verzorgende IG bij RST, kwamen met het idee voor de ontbijtactie. “We zagen allerlei initiatieven ontstaan om mensen door deze moeilijke tijd te helpen. Alleen merkten we dat mensen die thuiszorg krijgen nog wel eens worden vergeten. Juist ook daar kampen kwetsbare ouderen soms met eenzaamheid”, aldus Pluimers.

Enthousiaste sponsors

De twee zorgverleners besloten daarom de stoute schoenen aan te trekken. Ze zochten contact met verschillende bedrijven in Rijssen en vroegen of zij hun ontbijtactie wilde sponsoren. De Boer: “Er werd heel leuk gereageerd op onze vraag en het enthousiasme om mee te doen was groot. We hebben bijna 1.500 euro opgehaald. Dat hadden we vooraf niet durven dromen.”

Ontroering

Van het gesponsorde bedrag werden bij De Sterkerij ruim zeventig ontbijtjes besteld. Voor alle cliënten in de wijkverpleging één. “Vervolgens was het aan ons en onze collega’s de taak om die ontbijtjes overal te bezorgen. Dat betekende voor sommigen vroeg opstaan op een vrije zaterdagochtend, maar het was het meer dan waard”, vertelt De Boer. Pluimers vult aan: “We hebben zoveel positieve en ontroerende reacties gekregen van onze cliënten, maar ook van hun familieleden en mantelzorgers. We kunnen dus wel zeggen dat het een groot succes was!”