14 oktober 2022 - Mark van Gameren

RST Zorgverleners wint WFM Award

Geplaatst in:

RST Zorgverleners is winnaar geworden van de WFM Award in de categorie ‘Organisatie non-profit’. Dat maakte de vakjury donderdagavond bekend tijdens een feestelijke bijeenkomst op het landgoed van Kasteel Amerongen. De WFM Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste planners, workforcemanagers en organisaties.

Sinds kort gebruiken we in de kraamzorg een nieuwe roostermethode. Volgens de jury laten we daarmee zien dat grote vernieuwingen in de planning succesvol uitgerold én ontvangen kunnen worden. “Jullie kraamzorgcliënten wonen van Zeeland tot de kop van Overijssel. Dat geeft grote uitdagingen voor de planning.

Daarnaast zijn de wensen van medewerkers heel divers. Toch lukt het de planners om deze complexe puzzel te maken. Daarbij wordt een zeer hoge cliënt- en medewerkerstevredenheid behaald. Dat is een prestatie van formaat”, aldus de jury.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Het onmogelijke mogelijk maken

Ineke Slootweg, directeur Kraamzorg bij RST Zorgverleners, is trots op het winnen van de prijs. “Ik had dit niet durven dromen toen we vorig jaar begonnen aan het project om de inzet van personeel in de kraamzorg te verbeteren. De professionele manier waarop de planners en het projectteam dat hebben opgepakt, verdient respect. Met elkaar is een verandering in gang gezet. We hebben het onmogelijke mogelijk gemaakt, en dat is niet onopgemerkt gebleven.”

WFM Awards

De PlanMen WFM Awards worden jaarlijks uitgereikt en zijn bedoeld om het vakgebied van planning en workforce management (het optimaliseren van de personele capaciteit in een organisatie red.) in de schijnwerpers te zetten.

Meer over de WFM Awards vind je hier.