29 november 2021 - Mark van Gameren

Uitbreiding reformatorisch woonzorgcentrum in Staphorst ligt op schema

Geplaatst in: ,

Een grote hijskraan, containers vol materialen en bouwvakkers die af en aan lopen. De bouw van vijf woonappartementen, twaalf zorgappartementen en twee ruimtes voor welzijnsactiviteiten op complex De Meestershof krijgt steeds meer vorm. De uitbreiding van de huisvesting voor reformatorische ouderen ligt op schema.

Net voor de zomer is de eerste schop de grond ingegaan. Voor Jan Talen, voorzitter van de Stichting Wonen en Zorg Staphorst (SWZS) dat initiatiefnemer is van de nieuwbouw, een heugelijk moment. “Jaren geleden werden de plannen voor deze uitbreiding al gesmeed, maar door allerlei omstandigheden kon de bouw niet beginnen. We zijn dankbaar en blij dat het in mei alsnog is gelukt, want dit project wordt breed gedragen door onze achterban.”

Dat laatste blijkt onder meer uit het ‘zeer substantiële bedrag’ aan leningen en obligaties dat de stichting ontving vanuit de hersteld hervormde gemeenten in Staphorst en Nieuwleusen en de oud gereformeerde gemeente in Nederland te Rouveen.

Volgens planning

De realisatie van de appartementen verloopt volgens planning. Als dat zo doorgaat, kunnen de eerste bewoners in juni 2022 hun intrek nemen in gebouw aan de Lindenlaan in Staphorst.

Appartementen voor lichte en zware zorg

Op de begane grond komen vijf woonappartementen (circa 80 m²) die geschikt zijn voor echtparen of alleenstaanden met lichte zorg. De woningen beschikken over een ruime woonkamer, keuken, slaap- en badkamer. Op de eerste verdieping worden twaalf zorgappartementen (circa 30 m²) gerealiseerd, die bestaan uit een slaapkamer, badkamer en klein keukenblok. Deze appartementen zijn bedoeld voor mensen die intensieve zorg nodig hebben. Zij verblijven overdag in de huiskamer op de begane grond, waar continu zorgverleners en gastvrouwen aanwezig zijn om hen te helpen en ondersteunen bij maaltijden en activiteiten.

In het nieuwe gebouw komt ook een aparte ruimte voor dagbesteding, waar zowel bewoners als mensen van buiten het woonzorgcentrum welkom zijn.

Identiteitsgebonden

RST Zorgverleners blijft ook na de uitbreiding verantwoordelijk voor de professionele zorgverlening, net zoals we dat nu al zijn in het bestaande gebouw van De Meestershof.

Wijkverpleegkundige Claudy Jansen is enthousiast over de uitbreiding. “Voor de mensen uit Staphorst en omgeving is het heel fijn dat zij straks gebruik kunnen maken van een breed spectrum aan identiteitsgebonden zorg in een kleinschalig gebouw.” Alice Compagner, ook actief als wijkverpleegkundige bij RST in Staphorst, vult aan: “Maar het betekent ook dat we ons team flink gaan uitbreiden, want we hebben veel nieuwe collega’s nodig. Dus bij dezen doe ik alvast een oproep!”


Op deze pagina worden de volgende verpleegkundigen vermeld:

  • Jansen, E.C (Claudy) BIG: 79922601630
  • Compagner-Jansen, A. (Alice) BIG: 39915684230