30 oktober 2019 - Wilmine de Boer

Acht redenen waarom wol zo fijn is voor je baby

Geplaatst in:

Als je kindje uit je buik komt, is het natuurlijk helemaal niet gewend aan kleding of dekentjes. Je kiest daarom voor de meest zachte en comfortabele stoffen, om het je kindje zo aangenaam mogelijk te maken. Een van de meest prettige, natuurlijke en duurzame stoffen voor je kindje is wol.

 1. Puur natuur

  Wol wordt gevormd op de schapenhuid. Het is puur natuur en lekker zacht. Zeker voor je kleintje is dit heel fijn! Wollen rompers en pakjes zorgen voor een aangenaam gevoel en gaan huidirritaties uit de weg.

  Wol is duurzaam en sterk, de vezel kan 20.000 keer gebogen worden zonder te breken. Het gaat al vele generaties mee en is slijtvast. Het is een prachtige bron van vezels en ook nog eens heel erg duurzaam.

 2. Wol isoleert

  Na de geboorte heeft een baby vaak moeite met het reguleren van zijn temperatuur. Naast het hebben van huid op huid contact met jou, is het dragen van wol een goede keuze. Wol zorgt er namelijk voor dat het lichaam de eigen temperatuur beter op peil houdt. Dit komt doordat wol lucht vasthoudt.

  Wol bestaat namelijk uit allemaal kleine haartjes waardoor het de lucht slecht kan geleiden. Dit zorgt voor een optimale isolatie. Op die manier beschermt wol tegen warmte en kou, en zorgt het voor een constante aangename lichaamstemperatuur. Je baby zal het daarom niet te warm of te koud krijgen door omgevingsfactoren.

  Het kost baby’s veel energie om hun temperatuur te regelen. Door het dragen van wol kunnen zij de energie in het groeien stoppen.

 3. Vochtopnemend

  Wol is opgebouwd uit een eiwitstructuur is opgebouwd. Hierdoor neemt het goed vocht op zonder dat het klam gaat aanvoelen op het babyhuidje. De wol ademt als het ware en bij inspanning van de baby wordt het transpiratievocht opgenomen.

 4. Antibacterieel en neutraliserend

  Door het eiwit in de wol neutraliseert het wol geuren en schadelijke stoffen. Wol absorbeert snel vocht en geeft dit af aan de lucht. Dit maakt dat bacteriën nauwelijks de kans krijgen zich te ontwikkelen en nare geuren te verspreiden. Door deze werking is luchten van wol voldoende en hoeft het niet vaak gewassen te worden.

 5. Bescherming UV-stralen en brandwerend

  Wol houdt veel UV-straling tegen in vergelijking met andere materialen en stoffen. Bovendien is wol pas bij 600°C is wol brandbaar. Dit komt door het hoge water- en stiksstofgehalte van wol.

  Wanneer wol in aanraking komt met vuur, zal de vlam snel doven. Wol smelt niet waardoor het niet vastplakt aan de huid. Een wollen deken is dus ook een hele veilige deken.

 6. Water- en vuilafstotend

  Wol bevat lanoline, dit is puur wolvet. Het wolvet zorgt ervoor dat water en vuil niet in het vezel trekt, en daardoor altijd schoon blijft. Je kunt wol dan ook schoonhouden, door het af en toe te luchten.

 7. Wol is genezend

  Zoals eerder genoemd bevat wol lanoline. Dit wolvet is genezend bij luieruitslag. Ook bij tepelkloven biedt lanoline genezing (Purelan).

 8. Elastisch

  Wol is van nature elastisch en veerkrachtig door de kroes-structuur. Het is rekbaar en vormt zelf weer terug naar de oorspronkelijke vorm.Wol is niet statisch omdat het op een natuurlijke manier vocht absorbeert vanuit de lucht.

  Kortom, wol bevat perfecte eigenschappen om jouw kindje veilig en comfortabel te laten slapen. Neus gerust eens rond op internet, en je zult zien dat er veel leuke shopjes zijn die mooie wollen ondergoed, dekentjes of mutsjes verkopen.