9 juli 2021 - Mark van Gameren

Wat kun je verwachten als je minder uren kraamzorg krijgt?

Geplaatst in:

In de zomermaanden (juli tot en met september) hebben we in verband met een geboortepiek en de vakantieperiode landelijk te maken met een tekort aan kraamverzorgenden. Het kan dan voorkomen dat je minder uren (maar nooit minder dan 24 uur) kraamzorg krijgt. In dit bericht lees je wat je in dat geval van ons kan verwachten.

Met een aantal cliënten hebben we al afspraken gemaakt over het verlenen van minder uren kraamzorg. Bespreek met je kraamverzorgende wat wenselijk en mogelijk is als dit ook voor jou geldt.

Wanneer we 24 uur kraamzorg (in het kraambed, exclusief partusassistentie) geven wordt de zorg verdeeld over de eerste acht dagen na de geboorte van de baby. De kraamverzorgende besteedt dan aandacht aan:

  • Verzorging en controle van de kraamvrouw (circa 4 uur)
  • Verzorging en controle van het kind (circa 6 uur)
  • Voorlichting en instructie (circa 10 uur)
  • Observeren, signaleren en rapporteren (circa 4 uur)

Kraamzorg op afstand

Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, kun je naast 24 uur kraamzorg gebruik maken van kraamzorg op afstand. We kunnen dringende vragen beantwoorden en je ondersteunen met instructievideo’s. De kraamverzorgende maakt hierover afspraken met je.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 09.00 en 10.00 uur en tussen 16.00 en 17.00 uur bellen op telefoonnummer 085 – 808 20 85.