19 oktober 2021 - Mark van Gameren

Aanscherping coronamaatregelen in de kraamzorg per 19 oktober

Geplaatst in: ,

Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames stijgt, vooral in de Biblebelt. Daarom scherpen wij onze maatregelen in de kraamzorg vanaf vandaag weer aan.

1,5 meter afstand

Hoewel het houden van 1,5 meter afstand sinds 25 september niet meer verplicht is, vinden wij het noodzakelijk om deze maatregel te blijven hanteren. Bij zorgverlening binnen 1,5 meter draagt onze kraamverzorgende een mondkapje en handschoenen. Een verloskundige kan hierin andere keuzes maken.

Kraambezoek

Nu het aantal coronabesmettingen weer stijgt, adviseren wij om geen kraambezoek te ontvangen op het moment dat onze kraamverzorgende aanwezig is. Het is raadzaam om het aantal bezoekers te beperken en in elk geval voldoende afstand te bewaren.  Zorg daarnaast voor voldoende ventilatie en houd de hygiëneregels in acht. Verder is het belangrijk om geen bezoekers te ontvangen die klachten hebben die passen bij het coronavirus.

Zorguren

Bij capaciteitsproblemen vanwege het coronavirus, moeten wij de zorguren afschalen. Dat betekent dat we dan minder zorguren aan bed kunnen geven dan bij de intake was geïndiceerd. Eventueel kan dit worden aangevuld met zorg op afstand. Hiervoor vragen wij je begrip.

Beleid RST Zorgverleners

Wij maken geen onderscheid (in beleid) tussen mensen die wel of niet gevaccineerd zijn. Wij respecteren ieders privacy. Daarom vragen wij onze cliënten en kraamverzorgenden niet of of zij gevaccineerd zijn.