Coronavirus Archieven - RST Zorgverleners

Onderwerp: Coronavirus

18 februari 2022 - Mark van Gameren

RST voorzichtig met versoepeling van coronamaatregelen in de kraamzorg

Geplaatst in: ,

Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft dinsdag 15 februari een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Bo Geboortezorg (brancheorganisatie) adviseert kraamzorgorganisaties terughoudend te zijn met het doorvoeren van de versoepelingen. Het coronavirus brengt nog steeds risico’s met zich mee. Daarnaast is het aantal coronabesmettingen hoog, wat gevolgen kan hebben voor de inzet van kraamverzorgenden. RST Zorgverleners houdt daarom vast aan de huidige maatregelen. In dit bericht lees je welke dat zijn.

Lees verder
23 december 2021 - Mark van Gameren

Coronamaatregelen in kraamzorg aangescherpt

Geplaatst in: ,

Sinds zondag 19 december zit Nederland in volledige lockdown. Dat heeft het kabinet besloten omdat de omikronvariant van het coronavirus zich snel verspreidt. Voor brancheorganisatie Bo Geboortezorg is dat aanleiding geweest om het beleid voor de kraamzorg op twee punten aan te scherpen. In dit bericht lees je wat dat betekent voor de kraamzorg die wij verlenen.

Lees verder
9 november 2021 - Mark van Gameren

Bo Geboortezorg adviseert over aanscherping coronamaatregelen

Geplaatst in: ,

Op dinsdag 2 november heeft het demissionaire kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd die gelden vanaf zaterdag 6 november. Voor Bo Geboortezorg, de brancheorganisatie voor kraamzorgorganisaties, is dat aanleiding geweest te adviseren over maatregelen ter bescherming van het kraamgezin en de kraamverzorgende. In dit bericht lees je wat dat betekent voor onze kraamzorg.

Lees verder
15 juli 2021 - Mark van Gameren

Coronamaatregelen in de kraamzorg aangescherpt

Geplaatst in: ,

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen twee weken snel toegenomen. Daarom heeft het kabinet extra maatregelen genomen. De maatregelen gelden van zaterdag 10 juli 6.00 uur tot en met vrijdag 13 augustus. Vanwege deze situatie heeft Bo Geboortezorg, de brancheorganisatie voor kraamzorgorganisaties, het advies voor de kraamzorg aangescherpt. In dit bericht lees je wat dat concreet betekent.

Lees verder
25 juni 2021 - Mark van Gameren

Versoepeling coronamaatregelen voor de kraamzorg vanaf 26 juni

Geplaatst in: ,

Het aantal coronabesmettingen daalt en het aantal gevaccineerden stijgt snel. Dat is voor het kabinet aanleiding om op zaterdag 26 juni de vierde stap in het openingsplan te zetten. Dat betekent dat er vanaf die datum weer veel meer mogelijk is. Het houden van anderhalve meter afstand blijft de norm. Wat de versoepelingen concreet betekenen voor onze kraamzorg, lees je in dit bericht.

Lees verder