18 februari 2022 - Mark van Gameren

RST voorzichtig met versoepeling van coronamaatregelen in de kraamzorg

Geplaatst in: ,

Minister Kuipers van Volksgezondheid heeft dinsdag 15 februari een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Bo Geboortezorg (brancheorganisatie) adviseert kraamzorgorganisaties terughoudend te zijn met het doorvoeren van de versoepelingen. Het coronavirus brengt nog steeds risico’s met zich mee. Daarnaast is het aantal coronabesmettingen hoog, wat gevolgen kan hebben voor de inzet van kraamverzorgenden. RST Zorgverleners houdt daarom zo veel mogelijk vast aan de huidige maatregelen. In dit bericht lees je welke dat zijn.

Basisregels

Om verspreiding van het coronavirus te beperken is het belangrijk om de basisregels te volgen:

  • Vaak en goed handen wassen;
  • 1,5 meter afstand houden;
  • Thuisblijven bij klachten en direct testen bij de GGD of een zelftest doen. Ook als je bent gevaccineerd;
  • Zorgen voor voldoende frisse lucht en ventilatie.

Gebruik persoonlijke beschermingsmiddelen

Tijdens de zorgverlening binnen 1,5 meter maken onze kraamverzorgenden gebruik van een mondneusmasker en handschoenen.

Kraambezoek

Wij verzoeken het aantal bezoekers tijdens de kraamtijd te beperken. Ontvang geen bezoekers met klachten die passen bij het coronavirus. Hiermee voorkomen we dat jij, je gezinsleden en onze kraamverzorgenden in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting.

Wil je toch kraambezoek ontvangen? Overleg dan met de kraamverzorgende. Ontvang niet meer dan 2 bezoekers per dag op het moment dat de kraamverzorgende aanwezig is. De kraamverzorgende houdt voldoende afstand tot de bezoekers. Daarnaast vragen we je om kinderen die op bezoek zijn, uit de buurt te houden van de kraamverzorgende.

Coronaklachten

Heb je zelf, of iemand uit je gezin, klachten die passen bij het coronavirus? Maak dan direct een testafspraak bij de GGD of doe een zelftest.