23 december 2021 - Mark van Gameren

Coronamaatregelen in kraamzorg aangescherpt

Geplaatst in: ,

Sinds zondag 19 december zit Nederland in volledige lockdown. Dat heeft het kabinet besloten omdat de omikronvariant van het coronavirus zich snel verspreidt. Voor brancheorganisatie Bo Geboortezorg is dat aanleiding geweest om het beleid voor de kraamzorg aan te scherpen. In dit bericht lees je wat dat betekent voor de kraamzorg die wij verlenen.

Kraambezoek

Op het moment dat onze kraamverzorgende aanwezig is, adviseren wij om geen kraamvisite te ontvangen. Hiermee voorkomen we dat jij, jouw gezinsleden en onze kraamverzorgenden in situaties komen met veel verschillende contacten en dus een grotere kans op besmetting.

Intakegesprekken

Tijdens de volledige lockdown, die in ieder geval duurt tot en met vrijdag 14 januari 2022, vinden de intakegesprekken uitsluitend plaats via beeldbellen. Hierover neemt de intaker contact met je op.

Coronaklachten bij aanstaande bevalling

Heb je zelf, of iemand uit je gezin, klachten die passen bij het coronavirus en is de bevalling aanstaande? Geef dit dan door aan een van onze planners Kraamzorg. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 0342 – 40 54 54.