13 mei 2020 - Mark van Gameren

Goed nieuws: beperkt kraambezoek weer mogelijk

Geplaatst in:

Sinds 11 mei 2020 is het weer mogelijk om beperkt kraambezoek te ontvangen op het moment dat onze kraamverzorgende aanwezig is.

Tijdens de kraamweek mag er één bezoeker worden aangewezen die op visite mag komen. Uiteraard geldt wel dat deze bezoeker geen klachten heeft die passen bij het coronavirus en 1,5 meter afstand houdt ten opzichte van andere personen, waaronder onze kraamverzorgende.

Wij volgen de richtlijn van de Rijksoverheid voor bezoek thuis. Die richtlijn houdt in dat je maximaal 3 mensen mag ontvangen buiten de mensen die in het huis wonen. Ook als onze kraamverzorgende niet aanwezig is, dus ’s avonds, adviseren wij om zeer terughoudend te zijn in het ontvangen van bezoek.

Deze maatregelen zijn nodig om jou, je pasgeboren kindje, andere gezinsleden en onze kraamverzorgende te beschermen tegen (een mogelijke besmetting met) het coronavirus. RST Zorgverleners doet er alles aan om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Zo kunnen wij de kraamzorg blijven verlenen die je van ons mag verwachten. Wij rekenen op je begrip en bedanken je alvast voor je medewerking.

De maatregelen blijven van kracht totdat verdere versoepeling mogelijk is. Bij nieuwe ontwikkelingen informeren we je onder andere via onze website.

Bezoek na de kraamweek

Ook na de kraamweek geldt dat er maximaal 3 bezoekers zijn toegestaan buiten de mensen die in het huis wonen. Wij adviseren je om ook dan geen mensen te ontvangen die klachten hebben die passen bij het coronavirus. Verder is het belangrijk om fysiek contact te vermijden en 1,5 meter afstand te houden. Op die manier kun jij als kraamvrouw helemaal herstellen van de bevalling en je pasgeboren kindje de zorg en aandacht geven die het nodig heeft.

Specifieke afspraken

In sommige gebieden maakt de verloskundige specifieke afspraken over het ontvangen van kraambezoek. Overleg met jouw verloskundige over de afspraken die gelden in jouw regio.

Intakegesprekken

Sinds 11 mei 2020 is het ook weer mogelijk om intakegesprekken aan huis te voeren. Een belangrijke voorwaarde daarbij is wel dat er geen klachten van COVID-19 zijn in het kraamgezin. Indien dit wel het geval is, vindt het intakegesprek telefonisch plaats.