18 oktober 2021 - Mark van Gameren

Burgemeester opent kantoor RST in ‘s-Gravenpolder

Geplaatst in:

Met een knip door een groen lint openden burgemeester Gerben Dijksterhuis van Borsele en Arda Kooijman (verpleegkundige) afgelopen vrijdag het nieuwe kantoor van RST in ‘s-Gravenpolder. Het was de start van een feestelijke dag aan ‘s-Gravenstraat 69-A.

In zijn toespraak blikte de burgemeester kort terug op zijn zomerstage van vorig jaar juli. Hij ging destijds een ochtend mee op route met verpleegkundige Jeanitha Oostdijk om het werk in de thuiszorg te ervaren. Tijdens het kijkje in de keuken heeft Dijksterhuis toen zelf de meerwaarde van reformatorische thuiszorg kunnen zien. “Juist omdat je dezelfde achtergrond en dezelfde leefwereld hebt, is het makkelijker om bij mensen over de vloer te komen. Dat werd onder meer duidelijk toen we op bezoek waren bij een cliënt die ondersteuning nodig had bij de maaltijd. Daar werd begonnen met gebed. Maar ik heb ook gezien dat jullie een mooi voorbeeld zijn voor mensen met een niet-kerkelijke achtergrond”, aldus de burgervader.

Eigen plek in het dorp

De afgelopen maanden is hard gewerkt in het pand waar voorheen Geschenkenhuis Tramper was gevestigd. Wijkverpleegkundige Lisanne Kesselaar is blij met het eindresultaat. “Het is ontzettend fijn om nu een eigen kantoor in het dorp te hebben en niet meer te hoeven uitwijken naar het kantoor in Goes. Er zijn in totaal vijf werkplekken gerealiseerd, waar we als team het bureauwerk kunnen doen naast de zorgverlening bij onze cliënten. Maar het is ook een mooie locatie om potentiële nieuwe collega’s te ontvangen, want versterking is van harte welkom!”


Op deze pagina worden de volgende verpleegkundigen vermeld:

  • Kooijman-van der Velde, A.K. (Arda) BIG: 59003956730
  • Oostdijk-Pannekoek, A.P. (Jeanitha) BIG: 19920520830
  • Kesselaar-de Feijter, L.N. (Lisanne) BIG: 69927689630