4 maart 2021 - Mark van Gameren

Update: Extra advies als je (binnenkort) kraamzorg ontvangt

Geplaatst in: ,

Op dinsdag 23 februari hebben premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) opnieuw een persconferentie gegeven over de stand van zaken rondom het coronavirus. Omdat het aantal besmettingen minder snel afneemt, zijn de lockdown en de avondklok tot en met 15 maart verlengd. Voor onze kraamzorg blijven de eerder gecommuniceerde maatregelen en adviezen gelden. Daarnaast adviseren we dringend een mondkapje te dragen binnen 1,5 meter.

Update 4 maart 2021

Nu het aantal coronabesmettingen oploopt, adviseren we dringend om tijdens de kraamweek een mondkapje te dragen als de kraamverzorgende op minder dan 1,5 meter afstand van jou is. Met deze maatregel hopen we het risico op besmetting nog verder te verkleinen en te voorkomen dat kraamverzorgenden uitvallen. Dat kan namelijk nadelige gevolgen hebben voor het zorgaanbod.

(K)raamvisite

In de kraamweek zijn bezoekers welkom om op raamvisite (buiten) te komen. Is onze kraamverzorgende weg? Dan geldt dat binnen maximaal één bezoeker per dag is toegestaan.

Besmetting op school

Nu de scholen (deels) weer open gaan, is het belangrijk dat scholen en ouders er alles aan doen om het aantal contacten zoveel mogelijk te beperken. Is er op de school van jouw zoon of dochter toch sprake van een besmetting? Dan stellen wij het zeer op prijs als je dit aan onze kraamverzorgende kenbaar maakt.

Vragen?

Heb je naar aanleiding van dit bericht nog vragen? Dan kun je ons op werkdagen tussen 10.00 en 11.30 uur bellen op telefoonnummer 085 – 808 20 85. Een leidinggevende Kraamzorg staat je dan te woord.